Hrvatska
StoryEditor

Josipović: Smjena Rohatinskog legitimna

05. Lipanj 2012.
Piše:
liderhrt

Željko Rohatinski u Hrvatskoj uživa velik ugled, no Vlada je ta koja odlučuje i njihova odluka o smjeni guvernera HNB-a je legitimna, zaključio je predsjednik Ivo Josipović tijekom službenog posjeta Vukovaru.

Na pitanje smatra li da je u redu da se čovjeku koji 12 godina obnaša funkciju guvernera, odluka o smjeni priopći preko telefona, Josipović nije želio odgovoriti. Takvo nešto nisam čuo pa ne želim komentirati, rekao je. Nije želio komentirati ni potencijalnog nasljednika Rohatinskog, Borisa Vujčića, kao ni njegove navodne najave o devalvaciji kune. O tome nema nikakve službene objave, rekao je Josipović.

Rohatinski je jučer rekao kako je Vladi predložio nastavak suradnje, no premijer Zoran Milanović ga je osobno nazvao prije nekoliko dana i rekao kako to više nije moguće. Neslužbeno saznaje HTV da je Rohatinski trebao dobiti treći mandat, a zatim je na pola mandata kormilo narodne banke trebao preuzeti njegov sadašnji zamjenik Boris Vujčić. To je navodno zakonski bilo sporno, pa su se u Vladi odlučili zahvaliti Rohatinskom. Također, neslužbeno se doznaje da će upravo Vujčić biti predložen za novog guvernera.

25. travanj 2024 06:46