Hrvatska
StoryEditor

Jovanović nema novca za prijevoz učitelja i profesora, ostaju i bez božićnice

03. Prosinac 2013.
Piše:
liderhrt

Učitelji i profesori su dopisom iz Ministarstva obrazovanja obaviješteni su kako će im naknada za prijevoz za prosinac biti isplaćena u siječnju. To je iznos od nekoliko stotina pa sve do nekoliko tisuća kuna ovisno u koliko škola rade i na kojoj udaljenosti.

To znači da će putne troškove morati u prosincu financirati iz svojeg džepa. Uz to, jutros su obaviješteni da neće dobiti božićnicu.

Naime, predstavnici Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Sindikata kulture, Sindikata zaposlenih u HZZO-u te Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika parafirali su na sastanku u Ministarstvu rada i socijalne skrbi sporazum - dodatak II. temeljnom kolektivnom ugovoru prema kojem se te službe odriču božićnice za ovu i regresa za iduću godinu.

- Predloženo je, ako se u međuvremenu poveća BDP za više od 3%, da sjednemo za stol te da tada prestaje vrijediti taj dodatak. Samo treba dočekati porast od 3% - rekla je predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Spomenka Avberšek.

Sporazumom je također utvrđeno da jubilarne nagrade ostaju na početnoj razini od 500 kuna, a putni troškovi na 150 kuna (prije 170 kuna). To je najmanje što možemo pridonijeti, ustvrdila je Avberšek, napominjući kako se s time trebaju složiti i u Vladi kako bi se mogao potpisati konačni sporazum. Potpise očekuje potkraj ovoga ili idućeg tjedna kada će se vidjeti tko će doista to potpisati.

19. travanj 2024 05:39