Hrvatska
StoryEditor

Junaci koji su nas u 2015. začuđivali, zabrinjavali, nasmijavali, užasavali... (5. dio)

06. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Godina koju smo ispratili donijela je neke velike ozbiljne događaje o kojima smo ranije pisali u tjedniku Lider, no u proteklih 365 dana bilo je i mnogo malih događaja koji su ostali zabilježeni eventualno na marginama javnog interesa.

Donosimo vam peti i posljednji nastavak 50 junaka godine iz ‘iščašenoga‘ rakursa novinskih urednika. Sve o  biserima godine mogli ste pročitati u blagdanskom dvobroju Lidera.

41. Prvak Bruxellesa - Tomislav PanenićNačelnik Općine Tompojevci u dvije je godine iz fondova EU povukao 3,5 milijuna kuna, dakle pola općinskog proračuna na godinu

42. Hrvatski Nobel - Tome AntičićŠef ‘Ruđera‘ najavio je da bi Hrvatska za pet do deset godina mogla dobiti sljedećeg nobelovca… ako se odmah osnuje institut za tehnologiju znanosti.

43. Orden Mirele Holy - Orsat MiljenićMinistar pravosuđa za razliku od bivše stranačke kolegice nije nadrljao kad je petljao oko zapošljavanja stranačke drugarice.

44. Zlatna dodatna oprema - Ivica TurićNačelniku Općine Perušić odobreno je 200 tisuća kuna za novi auto. On je potrošio 450 tisuća. Fućkaš političarev auto bez dodatne opreme.

45. Jedinstvena kohabitacija - Zdravko KlanacGeneral na čelu Vojno-sigurnosne agencije bio je žrtva možda i jedine zajedničke odluke premijera i predsjednice – složili su se da ga smijene

46. Bandićev taksimetar - Loïc AmadòŠef Ubera ne može kraj Bandićevih taksista u Zagrebu pa kreće u osvajanje Jadrana – taksijima, brodovima i helikopterima.

47. Zlatni zrakomlat - Siniša VargaMinistar zdravstva zaobišao je MORH i dogovorio hitnu helikoptersku pomoć s talijanskom tvrtkom, ali samo za letove po danu.

48. Blefer godine - Igor ŠamisKratkotrajni vlasnik TLM-a pobijedio je u oštroj konkurenciji bleferskih divova poput Waltera Wolfa i Salamona Berkowitza.

49. Vikinška saga - Goran MaričićŠef Naftalana na ljekovite naftne tretmane u Ivanić Grad dovodi Norvežane, koji imaju najviše nafte u Europi.

50. Stara sanaderovina - Vilim RibićŠef profesorskog sindikata ostao je uskraćen za šest posto povišice jer BDP nije rastao za dva posto, nego za 1,99948 posto.

Ovdje možete pročitati prvi, drugi, treći i četvrti dio.

17. svibanj 2024 12:45