Hrvatska
StoryEditor

Jurčićev Novi val protiv nastavka ‘politike rezanja‘

14. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Novi val oštro se protivi nastavljanju “politike rezanja” koju hrvatska vlada predlaže Bruxellesu kao rješenje za hrvatski prekomjerni deficit, izjavio je danas predsjednik ove stranke dr. Ljubo Jurčić.

- Pokazalo se po stoti put kako je jedini cilj Vladine politike da troškove svog nesposobnog upravljanja zemljom prebaci na leđa hrvatskih građana. Ovoj Vladi nije ni na kraj pameti ponuditi prave politike za rješavanje prekomjernog deficita, budući da iz svoje komotne pozicije ne osjeća posljedice ekonomske depresije u koju je gurnula hrvatske građane i građanke - tvrdi Jurčić.

Nov val traži od Vlade da prestane s rezanjem potrošnje i standarda, jer se s tom politikom ne rješava prekomjerni deficit, već državu gura u dublju recesiju, stanovništvo u bijedu, te cijelu zemlju u nestabilnost. Tvrde kako je povijest ove Vlade puna izgubljenih prilika i nepoštenih rješenja.

- Srećom, Hrvatska ima više snage i resursa od ove Vlade, koja je uporno i nepotrebno gura na ljestvice ekonomski najlošijih država. Jedina ispravna politika rješavanja prekomjernog deficita je povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti i izvoza, što je i osnovni posao svake vlade. Međutim, kroz protekle tri godine sadašnja hrvatska vlada nije pokazala sposobnost za vođenje takve politike. Bez obzira kako prođe sadašnji prijedlog u Bruxellesu, Hrvatska s ovom Vladom ne može zamisliti bolju budućnost - zaključuje Jurčić.

16. travanj 2024 09:17