Hrvatska
StoryEditor

Kajin i IDS od danas nemaju nikakvih veza

03. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin danas će i službeno istaknuti svoju samostalnu kandidaturu za istarskog župana. Zbog samovoljnog kršenja statuta stranke bit će najvjerojatnije izbačen iz stranke.

Da li će oni mene isključiti iz stranke ili ne, ja im se jednostavno predajem u ruke kao što sam im se predavao i 22 godine. Međutim, odlučio sam da ako se sutra želim pogledati u ogledalo zbog Istrijana, ljudi ovih prostora, moram nešto i učiniti. A to činim sada sa ovom sveistarskom koalicijom, izjavio je Kajin uoči objave kandidature.

Odmah je reagirao i njegov šef stranke. Buzetski IDS će odlučiti na kraju što će biti s njegovom sudbinom. Sigurno je da on s IDS-om od sutra vjerojatno više nema nikakvih veza, rekao je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Predsjedništvo IDS-a prije desetak dana jednoglasno je podržalo kandidaturu buzetskog gradonačelnika Valtera Flege za istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjedništvo HNS-a Istarske županije još uvijek nije odlučilo čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti na lokalnim izborima, te osim s Damirom Kajinom želi ozbiljno razgovarati i pregovarati i s IDS-om, zaključak je to s večerašnje sjednice Predsjedništva istarskog HNS-a održane u Puli.

A do kasno večeras Predsjedništvo SDP-a zasjedalo je na Iblerovom trgu, iza čvrsto zatvorenih vrata. Neslužbeno, razmatralo se financijsko izvješće za Glavni odbor stranke te pripreme za lokalne izbore. Navodno nisu posebno raspravljali o stanju u Istri jer je to pitanje već riješeno. Već danima je poznato da stranački vrh podupire Damira Kajina kao nezavisnog kandidata u utrci za istarskog župana.

23. travanj 2024 22:57