15. ožujak 2016.

Kako pripremiti i provesti projekt financiran sredstvima iz EU fondova?

Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira tijekom 2016. godine program edukacije kroz praktične radionice na temu pripreme i provedbe projekta financiranih iz EU fondova.

Edukacije su namijenjene studentima i radničkoj mladeži do 35 godina sa ciljem njihovog upoznavanja s mogućnostima financiranja projekata mladih te pružanja pomoći u pripremi i provedbi projekata, priopćio je ured eurozastupnice.

Edukacije će se provoditi kroz 15 tjedana svakoga drugog četvrtka u mjesecu od 17.00 do 19.00 sati počevši od 31. ožujka 2016. Predavači će biti stručnjaci u području EU fondova i upravljanja projektima, a za primjere iz prakse korisnici EU fondova koji su realizirali ideje i projekte financirali iz EU fondova.

Polaznici će steći znanja potrebna za izradu poslovnog plana, razumjeti postupak ocjenjivanja i odabira projektnih prijedloga i razumjeti značaj pravilne provedbe EU projekata.

Raspoređeni u grupe polaznici će pripremati vlastite projekte koji će biti spremni za  prijavu na natječaje za korištenje EU fondova. Nakon završetka edukacije očekuje se da će polaznici razumjeti mogućnosti koje im pružaju EU fondovi, poznavati prioritetna područja ulaganja EU fondova, razumjeti institucionalni sustav i nadležnosti za provedbu EU natječaja, razumjeti pojam EU projekt, na praktičnom primjeru proći osnovne elemente projektnog ciklusa priprema projekta za EU.

Na kraju edukacije, polaznici koji će biti prisutni na najmanje 20 sati, dobit će potvrdu o sudjelovanju potpisanu od strane zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić. Najuspješniji polaznik dobit će mogućnost stažiranja od mjesec dana u Uredu zastupnice u Bruxellesu, a za sve polaznike koji dobiju potvrdu bit će organizirana posjeta Europskom parlamentu u sklopu programa Visitor, stoji u priopćenju.