Hrvatska
StoryEditor

Kako se ponašati u poslovnom svijetu? Ova knjiga daje odgovore na to pitanje...

01. Listopad 2015.

’Poslovni bonton – Sto najvažnijih pravila ponašanja“ prva ’self-help’ knjiga o bontonu poslovnog svijeta, a koja je prevedena na hrvatski jezik, premijerno je predstavljena javnosti u srijedu u prostorima Novinarskog Doma u Zagrebu.

Namjera autorica Anke Quitschau i Christine Tabernig bila je da ovaj vodič pomogne u profiliranju osobnosti pojedinca i vrijednosnoga sustava u poslovnom životu. U ovoj knjizi nude se pravila uz pomoć kojih se lakše svladava poslovna svakodnevica, od pravilnog oslovljavanja i odijevanja, preko ponašanja pri pregovorima i na sastancima, na poslovnom ručku ili večeri.

- Tržište vapi za jednom ovakvom knjigom. Ljudi danas ne znaju niti pravilno pozdraviti niti oslovljavati, pogotovo u poslovnom svijetu, a prvi dojam izuzetno je bitan i ostaje za cijeli život – izjavila je ovom prilikom Milada Privora, nekadašnja šefica protokola u Uredu predsjednika RH i predavačica na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.

Knjigu „Poslovni bonton – Sto najvažnijih pravila ponašanja“ za hrvatsko tržište pripremio je Soroptimist International klub Zagreb Centar čije su članice poslovne žene okupljene s ciljem pomoći ženama i djeci, a knjiga je objavljena u suradnji s Medicinskom nakladom dok je prihod od prodaje namijenjen stipendiranju jedne ili više djevojaka bez roditeljske skrbi.

02. svibanj 2024 00:55