Hrvatska
StoryEditor

Karamarko: Kritičari nemaju pojma o našem gospodarskom programu

21. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući odluku agencije Fitch da smanji kreditni rejting Hrvatske na razinu tzv. smeća, ocijenio je kako se, nažalost, negativni trendovi nastavljaju - BDP pada i raste proračunski deficit na 6 milijardi kuna.

Stručnjaci našega gospodarskog tima smatraju da bi se moglo dogoditi da dođu u pitanje isplate mirovina i plaća u prosincu, rekao je Karamarko novinarima uoči obilježavanja 23. obljetnice osnutka Mladeži HDZ-a.

Na upit kako komentira mogući kompromisni datum 1. siječnja iduće godine za primjenu tzv. lex Perković i je li to HDZ-u prihvatljivo, Karamarko je rekao da lex Perković treba biti povučen odmah te da se mora poštovati sve što je potpisano s EU.

Na tvrdnje kritičara da HDZ nema gospodarski program Karamarko je rekao kako oni nemaju pojma i da će program objaviti kad počne kampanja. Cijelo vrijeme se ide na izjednačavanje HDZ-a i SDP-a koji je de facto uništio državu u posljednjih godinu i pol dana i nas koji smo alternativa i oporba. Uvjeren sam da ću i ovaj mjesec biti najnepopularniji iako nisam upropastio odnose s EU, nisam premijer koji je hrvatski kreditni rejting doveo u smeće, izmislio lex Perković i napravio niz gluposti.

Upitan hoće li poduprijeti ustavne promjene, Karamarko je odgovorio kako je prvi uvjet da povuku lex Perković, a nakon toga će razgovarati o ustavnim promjenama . Ustvrdio je i kako bi druga strana u tim razgovorima ‘na puno toga trebala pristati‘.

19. travanj 2024 05:47