Hrvatska
StoryEditor

Karamarko obećava: Iskorijenit ćemo siromaštvo i nezaposlenost

23. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Po otvaranju HDZ-ove konferencije o investicijskom potencijalu Hrvatske, predsjednik te strane Tomislav Karamarko, obećao je nakon eventualnog dolaska na vlast iskorijeniti siromaštvo i nezaposlenost.

Prema njegovim riječima, Vladu u ovom času uopće ne zanima kreditni rejting zemlje, već njihov predizborni rejting. -Vlada je digla ruke od gospodarstva, ne brine o standardu građana. HDZ nije stranka koja postoji sama za sebe, već radi za građane - kazao je. 

Dotaknuo se i prvog predsjednika Franje Tuđmana, koji je prema Karamarku iskoristio HDZ za stvaranje zemlje i prevladavanje puno gore situacije sa početka devedesetih kada je Hrvatska bila u ratu. 

-Treba stvoriti okvire za razvoj tržišnog gospodarstva, olakšati život poduzetnicima i zaštititi siromašne. Vrhunski je patriotizam učiniti zemlju zemljom sretnih ljudi - zaključio je. 

U nastavku konferencije Martina Dalić objasnila je kako nemamo investicije zbog stalnog povećanja poreza i nesigurnosti. Proračunski deficit gorući je problem, a fiskalna konsolidacija može se provoditi i uz rast zaposlenosti što dokazuju modeli poput irskog, danskog ili estonskog. Sadašnjoj Vladi zamjera i nikakvo korištenje EU fondova. -U deset mjeseci članstva u Uniji nismo povukli niti jedan euro - istaknula je. 

Đuro Njavro, pak, u prvi plan baca mlade koje treba obrazovati i omogućiti im ulazak na tržište rada. -Bilo bi idealno kada bi privatni sektor mogao zapošljavati mlade ljude uz ograničenu plaću i bez plaćanja doprinosa i poreza u prve tri godine rade - objasnio je Njavro uz odobravanje publike. 

23. travanj 2024 11:23