Hrvatska
StoryEditor

Karamarko: Zašto nisu u koncesiju dali Pelješki most?

08. Rujan 2012.

Namjera davanja autocesta u tridesetogodišnje koncesije samo pojačava postojeće iskrenje između vladajućih i HDZ-a. Od toga posla Banski dvori očekuju najmanje tri milijarde eura. HDZ upozorava - gubimo cestovnu neovisnost, o tome moraju odlučivati građani.

A da će autoceste biti dane u koncesiju, ponovio je i danas potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u Čakovcu. Za Račanova mandata pokazali smo da smo dobri u gradnji autocesta, a za HDZ-ove vladavine da njima ne znamo upravljati, rekao je Čačić, koji smatra kako je nepojmljivo da upravo ta stranka proziva Vladu zbog najavljene monetizacije. O modelu izgradnje autocesta Račanove Vlade izrazio se pohvalno rekavši da je bio ključan za razvoj zemlje. Jedino uspješno što su nakon toga napravili u HDZ je da su pokrali i osiromašili zemlju, rekao je Čačić. Davanjem koncesije, što je normalno u razvijenom svijetu, zadržat ćemo vlasnički i kontrolni mehanizam, istaknuo je Čačić.

Na komentar predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka nije trebalo dugo čekati. Za Čačića je rekao kako je u izjavama o HDZ-u prepotentan i bezobrazan. Tko je on da odlučuje i određuje, tko što može komentirati u ovoj državi, upitao je Karamarko. Preporučujem i savjetujem malo više skromnosti, malo manje prepotencije, malo više samokritike, jer ovo što su oni ovom narodu ponudili u osam mjeseci je ništa, depresija, istaknuo je Karamarko. Ocijenio je i kako što se tiče koncesija treba postupati vrlo oprezno. Neke studije govore o tome da su one naše ceste koje su u koncesiji i skuplje i da se slabije održavaju. A u konačnici kad dajemo nešto u koncesiju, pa dajmo ono što nije izgrađeno. Zašto nisu dali u koncesiju Pelješki most, koji nije izgrađen, nekomu da uloži kapital i da ga onda oplodi na korištenju objekta koji je izgrađen, kazao je Karamarko. Dodao je da kad su u pitanju koncesije, kako smatra da je to rasipanje obiteljskoga blaga i srebra.

23. travanj 2024 09:44