Hrvatska
StoryEditor

Katarska delegacija ipak ne dolazi u Hrvatsku

03. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Novu džamiju i Islamski centar u Rijeci u subotu će otvoriti izaslanik katarskog emira i ministar vakufa Katara Ghaith bin Mubarak Al-Kuwari no gospodarska katarska delegacija, koju su iz Ministarstva gospodarstva ranije najavljivali, neće doći, piše Novi list.

Novi list doznaje kako bi Katarani opet mogli od Hrvatske dobiti ‘crveni karton‘, a Amerikanci, konkretnije tvrtka ExxonMobil, čitav posao s LNG-om na Krku.

Hrvatska delegacija je krajem prošle godine, predvođena predsjednikom Ivom Josipovićem, posjetila Dohu, i s Katarom načelno dogovorila isporuku plina budućem hrvatskom terminalu. Kasnije je Doha diplomatskim kanalima Zagrebu, tako se barem javnosti poručivalo, poslala i pismo kojim je potvrdila svoju zainteresiranost za čitav LNG projekt, uključujući izgradnju samog terminala.

Iz Ministarstva gospodarstva su odgovarali kako se na relaciji Zagreb-Katar vodi stalna prepiska, uz napomenu kako će i prije otvaranja džamije u Rijeci, a najkasnije tada, ovamo stići i gospodarska delegacija Katara. No da Katarani ne dolaze potvrdio je Vrdoljakov savjetnik, Ante Ramljak, napominjući i to da je ExxonMobil zainteresiran za naš LNG, što je nedavno riječkim poduzetnicima na predstavljanju Vladinog plana investicija u Rijeci, kazao i Vrdoljakov pomoćnik, Alen Leverić.

26. travanj 2024 03:06