Hrvatska
StoryEditor

Katarski ministar industrije ne odgovara na pozive iz Hrvatske

04. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Iako se ovih dana, tri tjedna nakon posjeta hrvatske delegacije Kataru, u Zagrebu trebao dogoditi uzvratni posjet Katarana Hrvatskoj, još nikakvih informacija o tome nema.

Ministarstvo gospodarstva, može se neslužbeno čuti, Dohi je poslalo nekoliko pisama s pozivom na uzvratni posjet Hrvatskoj, tijekom kojeg bi se trebali nastaviti razgovori o katarskim ulaganjima, kao i otvaranju katarskog veleposlanstva u Zagrebu, no odaziva iz Dohe, glavnog katarskog grada, za sada još nema, piše Novi list.

U Zagreb bi trebao stići, kako je bilo najavljeno u Dohi, katarski ministar industrije i energetike, Mohamed Bin Saleh Al Sada, s kojim bi se razgovaralo o gospodarskoj suradnji, pa tako i o, moguće, katarskim ulaganjima u samu gradnju LNG-ja na Krku.

Je li se ipak, i što, prepriječilo Kataranima na putu prema Hrvatskoj, ostaje upitno. Na pitanje dolazi li Al Sada, u Uredu Predsjednika Novom listu odgovaraju kako je za službenu korespondenciju zaduženo Ministarstvo gospodarstva koje je, kažu informacije iz tog ministarstva, pozive poslalo, ali na njih odgovora nema. Do veleposlanika Bošnjaka direktno nisu uspjeli doći, no u njegovom je uredu u Dohi odgovoreno da se sastanak u Zagrebu – dogovara.

06. svibanj 2024 15:48