Hrvatska
StoryEditor

Kliman: Želja je da turizam čini relativnih 10 posto u strukturi BDP-a ali s doprinosom od 10 milijardi eura

10. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Vodstvo Hrvatske gospodarske komore sastalo se s ministrom turizma Antonom Klimanom. Razgovaralo se o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, o mogućnostima još bolje suradnje Komore i Ministarstva, zajedničkim projektima i partnerstvu putem stvaranja poticajnog okruženja za daljnja ulaganja u turizmu, o suradnji u promociji hrvatskog turizma, ali i gospodarstva u cjelini te o djelovanju brojnih udruženja i zajednica putem platforme Komore.

Uz predsjednika HGK Luku Burilovića, sastanku su prisustvovali potpredsjednik za turizam, trgovinu i financijske institucije HGK Josip Zaher, potpredsjednik za međunarodne poslove i EU fondove Želimir Kramarić te direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić.

- Hrvatska gospodarska komora nudi partnerstvo Ministarstvu turizma u stvaranju što boljih uvjeta poslovanja za članice iz turističkog sektora. Konkretno, rad na rješavanju poreznog tretmana svih subjekata u turizmu, ali i na zakonima o pomorskom dobru i turističkom zemljištu te drugim proceduralnim preprekama ulaganjima i poslovanju u zemlji, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Ministar Kliman naglasio je važnost ulaganja u turizmu kao pokretača investicijskih ciklusa i u drugim resorima, osvrnuvši se na preveliku ovisnost Hrvatske o turizmu.

- Želja nam je da turizam čini relativnih 10 posto u strukturi BDP-a, ali s doprinosom od 10 milijardi eura, jer bi to značilo da su i druge gospodarske grane daleko konkurentnije“, istaknuo je ministar.

19. travanj 2024 17:10