Hrvatska
StoryEditor

Kloštar Ivanić dobio 2,8 milijuna kuna iz IPARD-a

20. Srpanj 2016.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je Općini Kloštar Ivanić 2,8 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije, izvjestili su u srijedu iz Agencije.

Riječ je o projektu iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“ čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10.000 stanovnika.

Općini Kloštar Ivanić u Zagrebačkoj županiji isplaćeno je 2,8 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije u naselju Ščapovec te u ulici Kralja Tomislava.

Kroz IPARD, pretpristupni program Europske unije za razdoblje 2007. – 2013., u Hrvatskoj je korisnicima bilo dostupno 179 milijuna eura, odnsono 1,3 milijarde kuna potpora.

Glavni cilj IPARD programa je unapređenje poljoprivrednog sektora uz pomoć konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda, kroz poboljšanje tržišne efikasnosti i provedbe EU standarda, razvoj ruralne ekonomije te pripremne aktivnosti za provedbu poljoprivredno – okolišnih mjera te LEADER programa koji omogućava da se u pojedinim regijama ili mikroregijama, bez obzira na postojeće administrativne granice, stvaraju i sufinanciraju projekti koji uključuju što više interesnih motiva onih koji žive na tom prostoru.

01. svibanj 2024 21:53