Hrvatska
StoryEditor

Koalicija za Premijera predstavila poljoprivredni program, Bandić obećao potkovati konja

12. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Koalicija za Premijera, predvođena Milanom Bandićem, u petak je predstavila poljoprivredni program s nazivom "Razvoj hrvatskog sela - proizvodnja hrane i očuvanje života u ruralnom području", o čemu je izvijestila na svojim službenim stranicama.

Milan Bandić, predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti rekao je okupljenima na braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi "Virovitičko povrće" u Pitomači da je Hrvatska od završetka Domovinskog rata imala šest Vlada - četiri HDZ-ove i dvije SDP-ove.

- HDZ je napravio četiri kuće, a SDP dvije. Te su kuće danas urušene, polusrušene ili potpuno srušene. I sada bi oni opet htjeli graditi hrvatske kuće. A kako nekome dati da ti gradi kuću, kada su sve kuće koju su dosad gradili uništene - upitao se Bandić pa pozvao građane da "glasaju za sebe, za bolje sutra i ljude koje mogu nešto napraviti."

Bandić si je za rukovođenje Zagrebom dodijelio "peticu" i ponovio da s koalicijskim partnerima želi zaslužiti istu ocjenu na razini cijele Hrvatske.

- U Domovinskom smo ratu pobijedili zahvaljujući pomirbi, a u Domovinskom miru ćemo pobijediti zahvaljujući zajedništvu svih koji znaju i žele raditi. Idemo delati!, rekao je i obećao da će se do kraja ove izborne kampanje vratiti u Pitomaču i potkovati jednog konja.

- Ništa mi nije strano. Znam i konje potkivati. Nisam to dugo radio, ali bit ću nježan. A pozivam i svoju protukandidate da probaju potkovati konja. Ali oni su konja vidjeli samo na televiziji i ne znam kako bi prošli. .

Povećanje proizvodnje

Predsjednik Novog vala – Stranke razvoja, Ljubo Jurčić istaknuo je kako je povećanje proizvodnje rješenje za hrvatski razvoj i bolji standard građana.

- Hrvatska ima resurse koji omogućavaju duplo veću proizvodnju, ali nema politiku koja može organizirati da se iskoriste ti resursi. Nema nikakvih objektivnih prepreka za to, osim nesposobnih Vlada koje smo do sada birali. A Hrvatska zaslužuje puno bolje. Zaslužuje ljude koji mogu organizirati sustav, koji mogu provoditi politike kako bi hrvatski građani bolje živjeli, kazao je Jurčić.

Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenika zajedno istaknuo je da svaka države nastoji postići tri cilja - neovisnost o energiji, novcu i hrani.

- U Hrvatskoj postoji tri milijuna hektara obradive površine, ali pola od toga je u šikari. Od 250 000 hektara pogodnih za navodnjavanje, navodnjava se tek 20-tak tisuća hektara. I sada će oni koji su doveli Hrvatsku u takvu situaciju, u kampanji ponovno dolaziti ovdje i obećavati „brda i doline“. S druge strane, ovdje je s nama budući premijer Bandić, koji iza sebe i opipljive rezultate. 11. rujna građani će imati popravni ispit i vjerujem da se ovaj puta neće dati prevariti, rekao je Špika.

19. travanj 2024 03:23