Hrvatska

Kod Zadra otvoreno jedno od najvećih turističkih naselja

Avatar
Autor liderhrt

U Petrčanima kod Zadra službeno je otvoreno jedno od najvećih turističkih naselja u Hrvatskoj, Falkensteiner Punta Skala Resort, koji je kao svoj najvažniji građevinski projekt u Hrvatskoj osam zadnjih godina gradila austrijska tvrtka Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG uloživši u taj projekt ukupno 160 milijuna eura.

U sklopu Punta Skale nalaze se dva hotela, Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, otvoren prošle godine kao prvi hotel s pet zvjezdica u Zadarskoj županiji, te Family Hotel Diadora s četiri zvjezdice, otvoren u godini prije, a zajedno čine najluksuzniju hotelsku ponudu na zadarskom području. Osim hotela tu je i apartmansko naselje za prodaju i najam, brojni bazeni, restorani te wellness i drugi zabavno-rekreativni sadržaji.
Cjelokupni projekt tog naselja i investicija predstavljeni su na konferenciji za novinare uoči svečanog otvaranja gdje je vlasnik kompanije i predsjednik njezina Nadzornog odbora Erich Falkensteiner istaknuo da je tim sadržajima hrvatska strana jadranske obale dobila mogućnost postati zimsko wellness odredište. To bi, smatra, dodatno proširilo turističku ponudu hrvatskog turizma, koji po njemu doživljava novi uzlet, ali je još potrebno poboljšavati infrastrukturu, a turistima omogućiti neometan pristup zračnom prometu.
Na konferenciji je naznačeno i da je hotel Iadera samo nekoliko mjeseci od otvorenja u studenome prošle godine primljen u najpoznatije hotelsko udruženje na svijetu The Leading Hotels of the World. To je ujedno i jedini hotel u tom udruženju na području od Venecije do Grčke, dodao je Erich Falkensteiner.
Direktor Resorta Georg Unterkircher podsjetio je da su cijeli projekt zamislili i izgradili na principima održivosti pa tako sad na poluotoku Punta Skala gosti imaju potpuno energetski neovisan sustav u opskrbi vodom, toplinom i hlađenjem. Voda se pumpa iz mora, desalinizira i pretvara u pitku i pogonsku vodu, a uz to se i skuplja i koristi kišnica, što zajedno s potpuno biološkim pročištaćem otpadnih voda omogućava velike energetske uštede uz istovremenu ekološku prihvatljivost. Dodao je i da je resort ujedno i oaza bez automobila, što ga ekološki čini još prihvatljivijim.

Komentari

Komentirajte