Hrvatska
StoryEditor

Koja su se imenovanja i razrješenja našla na stolu za Vladine zatvorene sjednice?

25. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu današnje, 184. sjednice Vlade Republike Hrvatske usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Temeljem postupka koji je provelo Ministarstvo pravosuđa donesen je Zaključak kojim se predlaže prof. dr. sc. Siniša Rodin za kandidata Republike Hrvatske za suca Suda pri Sudu Europske unije, u mandatnom razdoblju od 2015. – 2021., te upućuje u daljnji postupak sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima (NN, 81/2013).

Željko Sabo i Željko Pinjuh razriješeni su dužnosti članova Upravnog vijeća Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Novim članovima, od kojih je jedan gradonačelnik Grada Vukovara po položaju, a drugi član se imenuje na prijedlog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, imenovani su Ivan Penava i Predrag Matić.

Na osobni zahtjev, s danom 30. rujna 2014. godine, razriješen je sanacijski upravitelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Damir Pahić.

Prim.dr.sc. Stjepan Grabovac razriješen je dužnosti sanacijskog upravitelja Opće bolnice Bjelovar.

Razriješen je predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split Velibor Drakulić, a novim predsjednikom imenovan je Dušan Mandac.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Sanacijskog vijeća Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod Jasminka Hlupić, te član Sanacijskog vijeća Matija Jurjević. Novim predsjednikom imenovan je prof.dr.sc. Ratko Matijević, a članicom Lidija Tomičević.

Razriješeni su dosadašnja zamjenica supredsjedateljice Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Srbiji i Crnoj Gori i srpske i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj Ivana Goranić, te član Milan Bošnjak, koji je imenovan novim zamjenikom supredsjedateljice.

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak imenovanje Gorana Filipića članom Uprave.

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. opoziv dosadašnjeg člana Uprave – direktora Ruđera Friganovića. Također, predlaže se imenovanje Siniše Ostojića novim članom Uprave – direktorom.

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva HŽ Infrastruktura d.o.o. izbor novog člana Uprave društva Željka Kopčića.

Na kraju, na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima donesen je Zaključak kojim se predlaže Glavnoj skupštini društva ACI d.d. razrješenje dosadašnje članice Nadzornog odbora doc.dr.sc. Doris Peručić, te izbor novog člana Dražena Ivanušeca. Također, Nadzornom odboru predlaže se imenovanje Dražena Ivanušeca predsjednikom Nadzornog odbora iz reda izabranih članova.

23. travanj 2024 21:53