Hrvatska
StoryEditor

Koliko Holding dodatno izdvaja za plaće nekvalificiranih zaposlenika?

14. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Najnovijom analizom zaposlenika Zagrebačkog holdinga utvrđeno je da njih čak 1453 rade na mjestu za koje nemaju valjanu stručnu spremu.

Kako piše Večernji list, revizijom radnika čiji je stupanj stručne spreme niži od potrebne prema temeljnom kolektivnom ugovoru utvrđeno je i to da se za plaće radnika za mjesto na kojem rade, a nisu kvalificirani izdvaja mjesečno oko 1,9 milijuna kuna više nego bi trebalo.

– U financijskom smislu troškovi osoblja godišnje su veći za 23 milijuna kuna u odnosu na troškove osoblja koji bi trebali biti prema temeljnom kolektivnom ugovoru – piše u nalazu Službe za unutarnju reviziju i kontrolu. Prema evidenciji koju je uprava provela do 31. svibnja ove godine najviše takvih slučajeva bilo je u Zagrebačkom električnom tramvaju (ZET). Tamo čak 293 djelatnika rade na mjestu za koje nemaju kvalifikacije.

Velik je broj takvih i u Gradskoj plinari Zagreb, 155, te isto toliko u Gradskim grobljima, a 151 zaposlenik radi na mjestu za koje nema stručnu spremu u Tržnicama Zagreb. No prema planu Holdinga njihove plaće trebale bi se smanjiti.

20. travanj 2024 06:17