Hrvatska
StoryEditor

Komadina: Ekstremni bonusi u javnim državnim poduzećima su nedopustivi

25. Srpanj 2016.
Piše:
liderhrt

Dva dana nakon otkrića da su dvojica članova Uprave Hrvatskih šuma tužila državu tražeći isplatu višemilijunskih bonusa zbog velike dobiti tvrtke, što im je omogućio bivši ministar Tihomir Jakovina - jedini SDP-ovac koji je to prokomentirao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na svojoj redovitoj konferenciji za novinare ponedjeljkom.

"Isplaćivanje bonusa u javnim državnim poduzećima s ekstremnim bonusima je nedopustivo. Pogotovo za socijal-demokrate. To je imanentno neoliberalnom kapitalizmu i pravnom sektoru za ostvarivanje profita. Svrha javnog poduzeća nije ogroman profit, nego porast prihoda i porast zaposlenih", poručio je Zlatko Komadina.

Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović, koji je u Ozlju preuzeo 8 vatrogasnih vozila namijenjenih nacionalnim parkovima, izjavio je da se u ovom slučaju "trebaju crvenjeti oni koji potražuju takve bonuse, a još više oni koji su potpisali ugovore koji omogućuju takve bonuse. Mislim da se Hrvatska treba snažno oduprijeti takvoj praksi", poručio je.

25. travanj 2024 13:58