Hrvatska
StoryEditor

Komadina: Linić je radio po zakonu koji se mora poštovati

05. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirao je novu aferu ministra Slavka Linića, vezanu uz otpis dugova tvrtki Spačva u predstečajnoj nagodbi, ali tako da je stao na stranu ministra financija. Naročito ga meta način na koji je afera plasirana u javnost.

- Očekujem od svakog pojedinca u stranci i Vladi da se ponaša odgovorno, bilo u svom poslu, bilo u informacijama koje se puštaju u javnost. Ne bih znao tko je Jutarnjem dao informacije, ali vidim da je to praksa koja se ponavlja, to je znakovito. Ako postoji prljavi veš, onda prvo moraju reagirati državna tijela i institucije, a ako je u pitanju politički prljavi veš, onda se on mora prvo oprati kući, u stranci, a ne po medijima - rekao je Komadina za Novi list.

Na pitanje zašto mediji ne bi objavljivali informacije ako je istina da je Vlada već pokrenula internu istragu o ovom slučaju, Komadina je rekao:

- Ja ne znam što to znači interna istraga, prvi put čujem za to. Postoje tijela koja to moraju istražiti.

Na pitanje može li usporediti nekadašnju Linićevu ulogu u vladi 2000. oko Viktora Lenca i sadašnju u slučaju Spačva, Komadina je rekao:

- Mi bi se unutar sebe jednu stvar morali dogovoriti. Ako postoji Zakon o predstečajnim nagodbama, ako ga je Sabor donio i usvojio, onda ga se valjda mora i poštivati. Da li je taj zakon pravno genijalan, ja ne znam, ali još vrijedi, a osim toga iz spomenutog tekstova vidimo i da je ministar Linić odluke donosio temeljem odluka stručnog vijeća u svom Ministarstvu financija. Dakle, dok zakon postoji, moramo igrati po zakonu. Nisam za političko odlučivanje, nego zakonsko i stručno - rekao je Komadina.

On je odbio odgovoriti na pitanje bi li premijer jednostavno trebao smijeniti ministra Linića, ili obrnuto - on odmah dati ostavku. Rekao je da će više znati nakon sjednice Predsjedništva SDP-a u srijedu, kada će sigurno biti riječi o ovom slučaju.

03. svibanj 2024 11:23