Hrvatska
StoryEditor

Komiža dobiva novu ribarsku luku i pristupnu cestu

25. Rujan 2012.

Sporazum o zajedničkom financiranju prve faze gradnje ribarske luke u Komiži potpisali su danas u Komiži predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Splitsko-dalmatinske županije, grada Komiže i Lučke uprave Split.

Ujedno je potpisan i sporazum Lučke uprave Split i Hrvatskih cesta o zajedničkoj nabavi za gradnju pristupne ceste ribarske luke. Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje prve faze ribarske luke u Komiži je 41,6 milijuna kuna, čime će se izgraditi korijen glavnog lukobrana, navode iz resornog ministarstva.

U tom iznosu, Ministarstvo sudjeluje sa 24 milijuna kuna, Lučka uprava Split s 15 milijuna kuna, a Splitsko-dalmatinska županija s 2,6 milijuna kuna. U ovoj se godini predviđaju ulaganja u iznosu od 25,8 milijuna kuna te u slijedećoj i 2014. godini od po 7,9 milijuna kuna.

Ribarska luka u Komiži gradit će se u ukupno pet faza. Zajednička nabava 196 metara pristupne ceste ribarske luke vrijedna je pet milijuna kuna. Radi se o državnoj cesti D 117, a gradnju financiraju Hrvatske ceste.

26. travanj 2024 10:48