Hrvatska
StoryEditor

Končar EI predlaže dividendu od 12 kuna po dionici, te donaciju za obnovu vukovarskog Vodotornja

11. Travanj 2016.

Glavnoj skupštini je predloženo i donošenje odluke o isplati jednokratne nagrade članovima Nadzornog odbora za ostvareni poslovni rezultat za 2015.

Uprava i Nadzorni odbor Končar Elektroindustrije predlažu glavnoj skupštini da se iz prošlogodišnje neto dobiti za dividendu dioničarima isplati 30,8 milijuna kuna ili 12 kuna po dionici te da se za obnovu vukovarskog Vodotornja donira 1,5 milijuna kuna, stoji u pozivu za glavnu skupštinu objavljenom u ponedjeljak.

Neto dobit Končar Elektroindustrije ostvarena u 2015. godini iznosi 62,4 milijuna kuna, a Uprava i Nadzorni odbor predlažu glavnoj skupštini, sazvanoj za 31. svibnja, da u zakonske rezerve rasporedi iznos od 3,1 milijun kuna, u ostale rezerve 28,5 milijuna kuna, a preostala dobit u iznosu od 30,8 milijuna kuna isplati dioničarima kao dividenda, što iznosi 12 kuna po dionici.

Glavna bi skupština također trebala donijeti odluku o donaciji za obnovu vukovarskog Vodotornja. Na prijedlog Uprave i NO za obnovu Vodotornja Končar Elektroindustrija će donirati jednokratni iznos od 1,5 milijuna kuna.

Glavnoj skupštini je predloženo i donošenje odluke o isplati jednokratne nagrade članovima Nadzornog odbora (NO) za ostvareni poslovni rezultat za 2015. i to u visini jedne desetine iznosa nagrade članova Uprave, a predsjedniku i zamjeniku NO jedna desetina iznosa nagrade predsjednika Uprave, u neto iznosu na koji će društvo platiti poreze, prireze i doprinose.

25. travanj 2024 10:46