Hrvatska
StoryEditor

Konkurencija na taksi tržištu je dobro došla, dolazak Ubera je pun pogodak

12. Studeni 2015.

Konkurencija na taksi tržištu je dobro došla i većina glasača prošlotjednog Fight Cluba podržava dolazak Ubera.

A i Uber ima razloga za zadovoljstvo. Prometna inspekcija, kojoj je Radio Taxi Zagreb prijavio Uber, ustvrdila je da u njihovom radu nema nikakvih nepravilnosti te se vrbovanja novih taksista nastavljaju i dalje, kao i rad koji bilježi sve bolje rezultate.

Podsjetimo, Zagrepčanima je potkraj listopada predstavljena usluga UberX, što ukratko znači da su Uberovi vozači licencirani taksisti što je posebno razjarilo Radio Taxi Zagreb, a predsjednik tog udruženja Jozo Kovačević, u našem je Fight Clubu ustvrdio da Uberu treba zabraniti rad jer nema licencu za prijevoz putnika te da je stoga na tržište ušao nelegalno. Za svoje je stavove dobio svega 20 glasva, dok je Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor i nulti putnik Ubera u Zagrebu, dobio čak 89. Njegovo je mišljenje da taksisti radeći za Uber rade više i zarade više, jer umjesto stajanja na stajalištima, imaju dodatni izvor prihoda.

I čitatelj v_uzy_uzelac se uključio u diskusiju ustvrdivši kako se napokon i kod nas s Uberom stavlja moć u ruke potrošača koji mora vozača ocijeniti nakon svake vožnje i time će direktno utjecati na njegovu ukupnu ocjenu. Ljudi koji žele raditi i žele zaraditi dodatan novac s Uberom to će i učiniti, a svi oni koji žele nastaviti igrati šah i sjediti u autima bezveze, tko smo mi da im to branimo, ironično je zaključio naš čitatelj.

U ovotjednom Fight clubu pitamo vas možemo li u iduće dvije godine očekivati snažniji gospodarski rast? Svoj glas uz komentar možete ostaviti OVDJE.

25. travanj 2024 13:32