Hrvatska
StoryEditor

Konzum i Blitz-CineStar kreću u gradnju multipleksa u Karlovcu

10. Srpanj 2014.

U trgovačkom centru SuperKonzuma u Karlovcu započinje gradnja multipleks kino centra u suradnji s Blitz-CineStarom.

Kako je na današnjem predstavljanju tog projekta javnosti kazao Igor Mamuza, Konzumov direktor Poslovnog područja maloprodaje i investicija, zajednički projekt s Blitz-CineStarom nastavak je ciklusa kontinuiranih ulaganja kako u unapređenje Konzumove maloprodaje, tako i razvoja dodatnih sadržaja.

Investicijom od 23 milijuna kuna rekonstruirat će se i potpuno opremiti velik prostor propalog fitness centra, a u njemu će Blitz-CineStar, kazao je član njegove Uprave Hrvoje Krstulović, izgraditi četiri kino dvorane s ukupno 550 sjedećih mjesta, i time u Karlovcu oformiti svoj 15. multipleks kino centar u Hrvatskoj, s ukupno 100 dvorana.

To što će Karlovac tek sad dobiti multipleks centar Krstulović je istaknuo i kao svojevrsnu prednost, jer će zahvaljujući razvoju kinematografske tehnologije karlovački multipleks odmah startati s HD kvalitetom slike u 4K rezoluciji i projekcijama u 3D formatu.

S obzirom da će sve četiri dvorane, namijenjene u redovnom radu projekciji filmova različitih žanrova za različitu publiku, biti komunikacijski i tehnološki sinkronizirane, čitav će se multipleks, po potrebi, moći pretvoriti i u napredan konferencijski centa. Trebao bi trebao zaživjeti i kao mjesto okupljanja publike u prigodama live prijenosa velikih manifestacija ili sportskih događaja.

Bude li kako je sve danas izloženo i najavljeno, svoje će prve posjetitelje budući multipleks kino centar primiti na proljeće 2015. godine.

25. travanj 2024 15:28