Hrvatska
StoryEditor

Korupciju u MORH-u nitko nije primjećivao

26. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Istraga u Ministarstvu obrane zbog dugogodišnjeg neprovođenja natječaja za prijevoz vojske, koji je plaćen pola milijarde kuna, dobila je nastavak.

U državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave kažu kako ništa nisu znali o tome da Ministarstvo obrane godinama nije provodilo javni natječaj za prijevoz vojske. Naime, postupaju samo po žalbama, a žalbe nije bilo, javlja HRT.

Stoga se u slučaj umiješalo Ministarstvo gospodarstva. Od Uprave za javne nabave tog ministarstva zatražena je provedba nadzora pa Ministarstvo obrane mora dostaviti dokumentaciju i očitovanje o navodima.

Bivša premijerka Jadranka Kosor kaže kako o tome ništa nije znala, no zauzima se da se stvari izvedu načistac te poziva bivše HDZ-ove ministre obrane da se očituju. Ured predsjednika RH također nije znao ništa o poslovima koje je ugovaralo Ministarstvo obrane, tvrdi Vlatko Cvrtila koji je u to vrijeme bio savjetnik za obranu tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića. Smatra da je za to morala znati državna revizija.

Mnogi ne znaju ništa, neki su morali znati, a dok se to ne utvrdi, ostaje činjenica da se u MORH-u iz dana u dan otkriva sve više korupcijskih skandala koje, čini se, godinama nitko nije primjećivao, a kamoli prijavio.

06. svibanj 2024 14:03