Hrvatska
StoryEditor

Košare za smeće - visok ulog u neizvjestan ishod

30. Travanj 2016.

Do kraja lipnja po Zagrebu bit će postavljene nove košare za smeće – citybox i to njih 700. Ideja je stvoriti win-win situaciju, odnosno odličnu sinergiju privatnog sektora i Grada...

Do kraja lipnja po Zagrebu bit će postavljene nove košare za smeće – citybox i to njih 700. Nove košare donirala je tvrtka Dobra reklama. Ukupno će biti postavljeno 1400 komada, dakle ostatak će biti postavljen do kraja lipnja iduće godine. Kako nam kaže Igor Maksimilijanović, direktor tvrtke Dobra reklama, ideja je stvoriti win-win situaciju, odnosno odličnu sinergiju privatnog sektora i Grada, na čijem je čelu Milan Bandić.

– Mi smo kante donirali i mi se brinemo o njima, ne Grad. Dakle, ako se unište, mi ih popravljamo i servisiramo – kaže Maksimilijanović.

Iako nije htio govoriti o konkretnim brojkama, cijena jedne kante je oko 1400 kuna, što znači da je riječ o ulaganju od 1,9 milijuna kuna. S druge strane, Gradu Zagrebu u idućih će 15 godina, koliko traje koncesija za kante, plaćati 400.000 kuna na godinu za prostor za reklamu, kao što to rade ostale tvrtke koje se bave reklamiranjem poput Euro plakata ili Zagreb plakata. Dakle, u idućih 15 godina tvrtka Dobra reklama Gradu će platiti oko šest milijuna kuna za prostor za reklamiranje. A o prihodu koji očekuje, Maksimilijanović kaže da bi bilo neozbiljno govoriti.

– Radimo na cjeniku. Oglašivačima ćemo ponuditi pakete, tako će primjerice mjesto na Trgu bana Jelačića vjerojatno biti vezano i uz još nekoliko lokacija, tako da vam ne mogu reći hoće li cijena biti 100 ili 300 kuna. Cjenik bi trebao biti gotov u idućih 15 dana – ističe Maksimilijanović.

14. travanj 2024 17:41