Hrvatska
StoryEditor

Kovačević: Janaf ostvario najbolje rezultate u povijesti kompanije

31. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Janaf je predstavio financijsko izvješće za prvo polugodište, te je predsjednik Uprave Dragan Kovačević istaknuo da su to najbolji rezultati u povijesti kompanije.

Janafu je u prvom polugodištu bruto dobit imao od 108 milijuna kuna što je za 107 posto više nego prošle godine, dok su prihodi porasli za 38 posto i iznose 313 milijuna kuna. Predsjednik Uprave Dragan Kovačević pohvalio se uspjehom, te istaknuo da Janaf nema ni kunu zaduženja.

- Potpisali smo dva dugoročna ugovora sa velikim kompanijama iz Švicarske i Velike Britanije. Rastu nam prihodi od skladištenja nafte i derivata, a iako nam se prigovara da smo monopolisti to su uspjesi postignuti na tržištu. Ove rezultate će biti teško ponoviti, ali ćemo se truditi – rekao je Kovačević.

Kako je završio investicijski ciklus vrijedan milijardu kuna u Janafu planiraju daljnja ulaganja. Do kraja godine to će biti ukupno 300 milijuna kuna iako to nije sve.

- Mi ćemo napraviti jedan rebalans proračuna, ali za razliku od drugih kompanija koji smanjuju mi ćemo povećati naša ulaganja. Radi se o proširenju spremnika za skladištenje nafte. Također želja nam je napraviti u Omišlju jadranski centar za skladištenje nafte i naftnih derivata. To bi trgovinsko središte ako se uspije srediti za cijeli Mediteran – zaključio je Kovačević.

23. travanj 2024 12:39