Hrvatska
StoryEditor

Kovačeviću peti mandat na čelu županijske komore Osijek

10. Travanj 2013.

Na današnjoj izborno izvještajnoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek za predsjednika te županijske komore ponovno je izabran Zoran Kovačević, kojemu je to peti mandat.

Članovi Gospodarskog vijeća ocijenili su kako se u proteklom radu Zoran Kovačević posebno dokazao u dobrom povezivanju svih gospodarskim subjekata u Osječko-baranjskoj županiji te s brojnim gospodarstvenicima u sklopu prekogranične suradnje.

Kovačević je, između ostalog, istaknuo kako je posebno tijekom prošle godine Županijska komora radila na prilagodbi gospodarstvenika i poljoprivrednika sa zakonskom regulativom Europske unije. Županijska komora Osijek organizirala je niz edukativnih radionica i predavanja na tu temu na kojima je sudjelovalo više od 3000 osoba.

Ovogodišnju gospodarsku situaciju u Osječko-baranjskoj županiji Kovačević je ocijenio ‘još uvijek stagnirajućom uz naznaku da je optimistično što se u Županiji iznjedrila dobra gospodarska klima te što je značajno povećan postotak prerađivačke industrije‘.Svi smo svjesni da nedostaju investicije, rekao je Kovačević, dodavši kako bi 2014. godina mogla biti godina početka gospodarskog oporavka.

26. travanj 2024 07:01