Hrvatska
StoryEditor

Kreće se u projekt gradnje garaže u Klaićevoj vrijedan 40 milijuna eura

19. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić predstavio je potencijelnim investitorima projekt garaže i polivalentne dvorane u Klaićevoj. Projekt koji bi trebao započei 2016. godine, a završen dvije godine kasnije trebao bi vrijediti između 30 i 40 milijuna eura.

Prema riječima gradonačelnika Bandića bit će to pvra garaža u Zagrebu izgrađena u sklopu javno privatnog partnerstva, a vrijednost projekta ovisit će o planovima investitora. Garaža bi trebala imati minimalno 350 mjesta, izlaz na dvije strane za vozila, te na sve četiri za pješke. Također mora se izgraditi i polivalentna sportska dvorana. Radilo bi se o koncesiji najvjerojatnije na 30 godina, a investitori će na natječaju morati ponuditi svoje rješenje za cijeli projekt.

- Cilj je pokupiti promet u mirovanju s tog područja, ali i revitalizirati igralište na Klaićevoj kojim bi se onda mogli služiti fakulteti i srednje škole na tom području. Također će investitori osigurati dodatne sadržaje, a ono najvažnije da bude na korist svima nama – rekao je Bandić.Dodao je da su otkupili tvornicu Medike u blizini, te postoji mogućnost da na tom mjestu nikne kongresni centar što bi dalo dodatnu vrijednost garaži u Klaićevoj. U cijelom projektu Grad Zagreb ima podršku EBRD-a. Dvorana mora imati 350 mjesta, najmanje dva podzemna kata, te tunel s dječjom bolnicom. Radovi bi trebali početi 2016. godine i trajati 18 mjeseci. Naravno ako se nađe investitor. 

Natječaj će početi u rujnu ove godine s iskazivanjem interesa od strane investitora, a sredinom studenog investitori će biti pozvani da podnesu i službene ponude. Kraj cijelog natječaja očekuje se u posljednjem kvartalu 2015. godine. Cijelu proceduru vodit će Sandra Švaljek, dogradonačelnica je na čelu projektne skupine, a danas se okupilo 26 investitora na kozultacijama oko samog projekta. Također Bandić je najavio da će od 1. travnja parking u Zagrebu pojeftiniti za 25 do 50 posto.

26. travanj 2024 22:30