Hrvatska
StoryEditor

Krenula seoba Hrvata na skijališta

05. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Počeo je skijaški tjedan kada će 200-tinjak tisuća građana Hrvatske otići na skijanje. Iz HAK-a su upozorili da se na cestama prema graničnim prijelazima očekuje veoma gust promet. Na Bregani, Pasjaku i Maclju za izlazak iz zemlje čeka se oko jedan sat.

U putničkim agencijama zadovoljni su potražnjom koja je na razini prošle godine. Najtraženija su odredišta Austrija Italija i Slovenija. Uz to, zanimljive su i BiH te Slovačka. Za ovogodišnju skijašku sezonu ipak se traže malo jeftiniji aranžmani. Najpopularnija su najbliža skijališta dostupna automobilom jer više od 90 posto skijaša putuje vlastitim prijevozom, izjavio je predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba.

Prosječna cijena sedmodnevnog skijaškog polupansiona za obitelj je, ovisno o kategoriji smještaja, između 8000 i 10.000 kuna. Većina zimskih turista odmor plaća u ratama. Očito si takav aktivni odmor još solidan broj ljudi uspijeva priuštiti.

Početak glavnoga skijaškog tjedna poklapa se s tim da se mnogi iz Hrvatske i regije koji rade na Zapadu vraćaju s blagdanskog odmora, što je uobičajeno donijelo povećanje prometa na cestama u tome smjeru.

02. svibanj 2024 14:27