Hrvatska
StoryEditor

Kvalitetu sadržaja Kurikuluma zdravstvenog odgoja potvrdio WHO

23. Svibanj 2013.
Piše:
liderhrt

Kvalitetu sadržaja Kurikuluma zdravstvenog odgoja potvrdila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), priopćilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Krovna zdravstvena organizacija navodi kako je osporavani 4. modul potpuno u skladu s njihovim priručnikom Standardi spolnog odgoja u Europi.

Iz Ministarstva su izvijestili da je krovna zdravstvena organizacija za Europu službeno obavijestila Agenciju za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo da će na svojim internetskim stranicama objaviti priručnik ‘Standardi spolnoga odgoja u Europi - Okvir za kreatore političkih odluka, obrazovne i zdravstvene institucije i stručnjake‘, koji je na hrvatski jezik prevela i pripremila Agencija u suradnji s Regionalnim uredom Svjetske zdravstvene organizacije za Europu i Saveznim centrom za zdravstveno obrazovanje. Priručnik je bio polazište za pripremu 4. modula Kurikuluma zdravstvenoga odgoja i dosad je objavljen na šest jezika.

Objavom na hrvatskom jeziku, poručuju iz Ministarstva, hrvatska obrazovna politika želi predstaviti suvremena kretanja i koncepte u području spolnoga odgoja u cilju uvođenja holističkoga modela zdravstvenoga odgoja. Holističkim pristupom mladima će se prezentirati nepristrane, znanstveno ispravne informacije o svim aspektima spolnosti i omogućiti im da razviju vještine na temelju kojih će u skladu s tim informacijama djelovati.

23. travanj 2024 22:35