Hrvatska
StoryEditor

Lalovac: Nema dodatnog poreza Crkvi

19. Veljača 2015.
Piše:
liderhrt

Nema nikakvog dodatnog poreza Crkvi, rekao je ministar financija Boris Lalovac objašnjavajući jučerašnji sastanak s kardinalom Bozanićem.

Lalovac je uoči sjednice Vlade rekao da na sastanku s kardinalom Josipom Bozanićem nije bilo razgovora o dodatnom crkvenom porezu, nego samo o postojećim zakonskim i rješenjima reguliranima Ugovorom sa Svetom Stolicom te da se otvorilo pitanje kako ponovno riješiti plaćanje doprinosa. Nema nikakvog dodatnog crkvenog poreza i uopće oko toga nije bilo razgovora, rekao je Lalovac odgovarajući na upit novinara. Dodao je da je jučerašnji razgovor s Bozanićem bio konstruktivan.

- Tiskovni ured HBK jučer je priopćio da je kardinal Josip Bozanić, potpredsjednik HBK i predsjednik Komisije HBK za odnose s državom, na sastanku s ministrom financija Borisom Lalovcem razgovarao o pitanjima koja se javljaju pri obavljanju određenih djelatnosti i aktivnosti crkvenih pravnih osoba. Cilj sastanka, održanog u prostorijama HBK, bio je što bolje razumijevanje poreznih i ostalih propisa koji uređuju obavljanje gospodarske djelatnosti, te naći rješenja za buduća postupanja u zajedničkom interesu - stoji u priopćenju.

02. svibanj 2024 05:35