Hrvatska
StoryEditor

Lalovac: Provodimo reforme i imamo rezultate, a HDZ samo obećanja koja ne provodi

29. Lipanj 2015.
Piše:
liderhrt

Ništa konkretno, dosta općenito, prvi je komentar ministra financija Borisa Lalovca na ono što je čuo o HDZ-ovu gospodarskom programu koji je predstavljen najužem vodstvu najveće oporbene stranke koja namjerava preuzeti vlast na idućim parlamentarnim izborima.

- Ministarstvo financija je dva puta reagiralo na slučaj sa švicarskim frankom. I danas sam razgovarao s HNB-om i poslovnim bankama te se nadam da će doći do zajedničkog rješenja. Ako ne, Vlada će i treći put stati u zaštitu građana. Mi donosimo rješenja i odluke, a pozicija je jasno pokazala 2011. godine kada je bio veliki udar, da su jednostavno sjeli, popili kavu i nije bilo nikakva rješenja - rekao je Lalovac komentirajući HDZ-ov gospodarski program u odnosu na Ministarstvo financija.

- Smanjujemo poreze na plaće i građanima će to povećati kućni budžet. Opozicija je 2011. godine dodatno oporezivala s kriznim porezom i uzeli su građanima 3 milijarde kuna, a mi smo im vratili 2 milijarde. Provodimo reforme i imamo jasne rezultate, a oni imaju samo obećanja koja nisu proveli. Hrvatska nezaustavljivo ide naprijed, dajemo rezultate, i mislim da ćemo u 2016. godini pokazati još veće rezultate. Oprezni smo, ali idemo temeljito - rekao je ministar financija braneći poteze svoje Vlade od HDZ-ovih kritika.

20. travanj 2024 05:34