Hrvatska
StoryEditor

Lalovac uvodi ‘business-friendly‘ poreznu politiku prema poduzetnicima?

04. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Ministar financija održat će bilateralne sastanke s Wolfgangom Schaeubleom, njemačkim ministrom financija, a glavni cilj sastanka je dobivanje političke i stručne pomoći.

Lalovac, naime, namjerava provesti značajnu reformu Porezne uprave u cilju ubrzavanja i pojednostavljivanja poreznih postupaka i stoga će zatražiti stručnu i savjetodavnu pomoć njemačkog ministra financija, piše Jutarnji list. Lalovac je, čini se, odlučio početi provoditi “prijateljsku, business-friendly” politiku Porezne uprave prema poduzetnicima.

“Namjera je promijeniti model ponašanja Porezne uprave. Osim naplate, poduzetnicima omogućuje lakše snalaženje u šumi propisa i pravodobnim i točnim savjetima im olakšava poslovanje. Zbog toga ćemo zatražiti pravno-ekspertnu pomoć za reformu Porezne uprave, pa čak, ako bude trebalo, i savjetničko-kadrovsku”, tvrdi izvor Jutarnjeg u Vladi.

Jedan od prvih poteza koji će u smislu boljeg rada Porezne uprave provesti novi ministar financija, bit će davanje obveznog i potpisanog poreznog mišljenja ili poreznog tumačenja Porezne uprave. Naime, praksa je pokazala da kada bi investitor zatražio porezno mišljenje, dobio bi ga u usmenom obliku, a onda bi za nekoliko mjeseci službeni stav Porezne uprave bio sasvim drugačiji. To se, navode u Vladi, mora promijeniti.

20. travanj 2024 04:51