Hrvatska
StoryEditor

Leko: Očekujem da će Sabor raspravljati o upravljanju imovinom

10. Rujan 2012.
Piše:
liderhrt

Hrvatski sabor će 18. rujna započeti jesensko zasjedanje. Zastupnici bi trebali razmotriti gotovo 70 točaka dnevnog reda, izvijestio je vršitelj dužnosti predsjednika Sabora Josip Leko nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Sjednica će trajati četiri tjedna, nakon toga se očekuje stanka za Dan Svih svetih i Dan mrtvih, a onda će se zastupnici ponovo okupiti na novoj sjednici. Novinare je zanimalo zdravstveno stanje predsjednika Sabora Borisa Šprema.- Nakon što se javio u Sabor mogu reći da se optimističnije gleda na liječenje, rekao je Leko.

Očekuje da će najesen pažnju javnosti privući zakoni kojima se reguliraju fiskalna davanja, novi zakoni o boravištu i prebivalištu, strategija zdravstva i točke koje se odnose na buduće odnose u trgovačkim društvima. Rekao je i da Saboru još nije predložena ratifikacija Graničnog sporazuma s BiH, ali da to uskoro očekuje. Na pitanje kakav je njegov stav o tom sporazumu, rekao je da ga je proučio tek površno. Taj se sporazum veže na Badinterovu komisiju i granice koje su vrijedile u času raspada bivše države, komentirao je Leko. Na pitanje treba li taj sporazum ratificirati baš sada, s obzirom da se čekalo 12 godina, odgovorio je kako misli da stvari treba rješavati.

Na najave iz Vlade o monetizaciji autocesta i privatizaciji nekih tvrtki u državnom vlasništvu, Leko je kazao kako očekuje da će Sabor raspravljati o upravljanju državnom imovinom. Nadam se da će Vlada dostaviti u saborsku proceduru sve što treba, u skladu s dinamikom tog procesa, prije nego se mora odlučivati o konkretnoj privatizaciji, rekao je.

08. svibanj 2024 13:57