Hrvatska
StoryEditor

Lesar: Vlada zastrašuje u stilu najboljih mafijaških obitelji

22. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Vojsci nezadovoljnika potezima Vlade pridružili su se i Hrvatski laburisti koji su optužili Vladu kako sindikate pokušava zastrašiti ‘u stilu najboljih mafijaških obitelji‘.

Nakon poslodavaca i sindikata na premijera Zorana Milanovića obrušile su se i kritike oporbe. - Vlada je sa sindikatima ušla u pregovore s prijetnjama, tijekom pregovora ih je ucjenjivala, a nakon neuspjelih pregovora ucjene ostvaruje - smatra šef laburista Dragutin Lesar.

Prosvjetni radnici posebno su ogorčeni resornim ministromŽeljkom Jovanovićem. Jer je u Vladi dignuo ruku za smanjenje njihovih plaća i do 600 kuna. Stoga prosvjetari žele da njihov ministar ode. Tvrde kako će ostati zapamćen kao jedini ministar prosvjete koji je glasovao za smanjenje plaća učitelja i nastavnika.

Na optužbe iz Vlade nema komentara, samo poruka da idući tjedan nastavlja pregovore sa sindikatima.

O aktulanoj politici raspravljalo se sinoć i u Dnevniku 3 gdje je gošća bila Jasmina Popović, kolumnistica tjednika Forum. - Vlada je uspjela u šest mjeseci doista iziritirati najveći krug ljudi u Hrvatskoj. Mislim da se to vidi i po anketama i po padu rejtinga, kako osobnog, tako i stranačkog. Dakle, očito nisu kod građana uspjeli pobuditi optimizam, što su obećavali, a nisu ih uspjeli uvjeriti niti da su sposobni napraviti svoje zadatke – zaključila je kolumnistica.

25. travanj 2024 07:41