Hrvatska
StoryEditor

Linić: Javno ćemo prozvati i ‘krupne ribe‘ koje nisu plaćale porez

25. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade nalazi se 37 točaka, među kojima je i prijedlog odluke o oslobađanju od obveze fiskalizacije u prometu gotovinom za ovlaštene mjenjače i prigodnu prodaju na sajmovima, priredbama i izložbama, i to do 1. listopada.

Vlada je odmah na počeku sjednice odobrila prijedlog, a ministar financija Slavko Linić prokomentirao je kako nisu u mogućnosti pristupiti internetu - Apsurd bi bilo mjenjače opteretiti sa dva sustava. Prijedlog nas i HNB-a je da to odgodimo i napravimo jedan sustav - kazao je Linić. Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović komentirao je kritike sindikalista da se socijalni dijalog vodi preko medija.

– Kao suzdržani komentar kritika sindikalnih čelnika da vodimo socijalni dijalog preko medija mogu reći: Da, u pravu su, prije se to radilo iza zavjese u tami sobe, ali tako to više neće biti. I za stolom i u formatu GSV-a, ali i preko medija. Neka javnost zna kako raspoređujemo novac. Više nema premijera koji dolazi nakon što se pregovori vuku mjesecima, sve se rješava u pet minuta i tako ponižava ministre – kazao je Milanović.Ministar financija Slavko Linić predstavio je prijedlog dopuna Zakona o porezu na dohodak. – Naš prijedlog jest da objavljujemo popis poduzetnika koji ne isplate tri plaće zaredom – rekao je Linić.

– Najviše postupanja Porezne uprave bit će usmjereno prema onima koji ne plaćaju poreze tako da im dodatno odrežemo poreze. Javno ćemo objavljivati i sva rješenja koja budu izrečena o ostvarivanju imovine bez dovoljnih prihoda. Javno ćemo prozvati sve one koji nisu plaćali porez – rekao je Linić i dodao da će tu biti i ‘krupne ribe‘. Vlada je zatim prihvatila ovaj prijedlog.

16. travanj 2024 15:53