Hrvatska
StoryEditor

‘Linić je pokazao da ima alate za zauzdavanje bankarske samovolje‘

22. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Izjava minstra financija Slavka Linića o regulaciji promjenjivih kamatnih stopa vjertar je u leđa kolektivnim tužbama protiv osam poslovnih banaka, rekla je Petra Rodik iz Udruge Franak u petak na tiskovnoj konferenciji.

Rodik je također napomenula da je Linić svojim izjavama potvrdio stav Udruge da Vlada RH ima na raspolaganju alate kojima mogu disciplinirati banke i zauzdati njihovu samovolju. Nadalje, Udruga Franak ne odustaje od svojih tvrdnji da se formula za izračun promjenjive kamatne stope u postojećim kreditima mijenja na nezakonit način. Koordinator Mladen Majetić je dodao da Udruga Franak ne može prihvatiti da se kamatne stope reguliraju isključivo političkom voljom ministra financija pa je stoga zatražio da se Udruga Franak i njezini predstavnici uključe u radno tijelo za izradu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zxakona o kreditnim institucijama. 

-Činjenica je da u radnom tijelu sudjeluju ministarstvo financija, HNB i banke dok predstavnika stotina tisuća građana nema u tom tijelu- rekao je Majetić i zaključio da Udruga Franak predstavlja te građane i trži promptno aktivno uključivanje u izradi izmjena ZOKI-ja.

23. travanj 2024 09:34