Hrvatska
StoryEditor

Linić: Kontrola će pokazati je li država kriva za blokade računa

27. Ožujak 2014.

Ministar finacija Slavko Linić očekuje da će kontrola rokova plaćanja ministarstava i javnih poduzeća pokazati jesu li institucije države eventualno krive za nelikvidnost i blokadu računa u trgovačkim društvima.

Ministarstvo financija u tu će kontrolu krenuti idući tjedan, a Linić je novinarima nakon današnje sjednice Vlade rekao da je njezina svrha održavanje discipline redovitog plaćanja i slanje poruke jesu li institucije države eventualno krive za nelikvidnost i blokade.

"Evidentno je da će rokovi plaćanja biti poblematični u HŽ Cargu, jer nije restrukturiran, te županijskim bolnicama jer tek sada, nakon donošenja rebalansa proračuna, slijedi saniranje neplaćenih računa koje te bolnice nisu plaćale ranije, odnosno prošle godine", rekao je Linić.

Problema će biti, ocjenjuje, i u nekim gradovima i općinama. "Godina je dana od lokalnih izbora, a mnogi bivši gradonačelnici i načelnici ostavili su dubioze i nepokrivene račune", rekao je.

To nastojimo popraviti kako gospodarstvo ne bi imalo razloga optuživati državu, neovisno je li riječ o lokalnoj vlasti, za nelikvidnost, zaključio je Linić.

18. travanj 2024 20:12