Hrvatska
StoryEditor

Linić: O svemu ću govoriti nakon izbora jer želim uspjeh SDP-u

06. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Smjenu prihvaćam, a sve o svom odnosu s premijerom Milanovićem i razlozima odlaska reći ću nakon izbora za EU parlament 25. svibnja – obećao je Slavko Linić na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj povodom smjene na čelu Ministarstva financija.

- Ne želim nikakve komentare do izbora. Sve ću reći nakon njih jer želim uspjeh SDP-u. Obzirom da prihvaćam odluku premijera, zahvaljujem svim svojim suradnicima. Bili smo ministarstvo s najviše uspjeha. Svojim pomoćnicima mogu zahvaliti na svim rezultatima koje ostavljam u Ministarstvu financija – kazao je Linić.

Osvrnuo se i na predstečajnu nagodbu Spačve, kazavši kako ta firma redovito plaća svoje obveze i zapošljava 600 ljudi.

- Od početka predstečajne nagodbe Spačva je u državni proračun uplatila 18,9 milijuna kuna, a usporedbe radi u 2012. je zabilježila dodatni dug od 13 milijuna kuna, dok je u proračun uplatila četiri - naveo je Linić.

- Dakle, osim radnih mjesta, rezultat predstečajnih nagodbi je i punjenje proračuna, ali i smanjenje nagomilanih potraživanja - rekao je Linić poželjevši svom nasljedniku Borisu Lalovcu da ‘svoje znanje iskoristi kako bi život u Hrvatskoj bio bolji‘.

Linić se zahvalio i svojim kolegama ministrima jer su, kazao je, u teškim uvjetima postigli određene rezultate, a i medijima jer su u Ministarstvu zahvaljujući njima uspjeli prenijeti građanima sve što su htjeli.

Mnogi od njih, naglasio je, prepoznali su što su radili u Ministarstvu financija.

20. travanj 2024 11:11