Hrvatska
StoryEditor

Linić očekuje ‘dvije kvalitetne ponude‘ za Croatia osiguranje

16. Prosinac 2013.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da na natječaju za privatizaciju Croatia osiguranja očekuje dvije dobre i kvalitetne obvezujuće ponude o kojima će Vlada moći odlučivati već ovog tjedna ili najkasnije idućeg.

Ministar Linić je to novinarima izjavio danas u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture nakon što je s direktoricom EBRD-a za Hrvatsku Vedranom Jelušić Kašić potpisao ugovor o jamstvu između RH i EBRD-a za financiranje projekata modernizacije HŽ Infrastrukture.

Kazavši u vezi privatizacije Croatia osiguranja kako se nada da to neće završiti kao kod Hrvatske poštanske banke (HPB), ministar Linić je dodao kako će se danas oko podne znati tko je i kakve obvezujuće ponude dostavio za tu privatizaciju.

Vjeruje da će o tim ponudama Vlada moći odlučivati, kako je kazao, već ove srijede, ili na sjednici idući tjedan.

Danas ističe rok za predaju obvezujućih ponuda za privatizaciju Croatia osiguranja, nakon što su valjane neobvezujuće ponude krajem rujna dostavili rovinjska Adris Grupa i poljski osiguravatelj PZU.

U neobvezujućoj ponudi Adris grupa je za 43 postotni udjel ponudila 104,5 milijuna eura, odnosno 790,27 eura po dionici te dokapitalizaciju od 130 milijuna eura.

Poljski PZU je pak za 50 postotni udio u Croatia osiguranju ponudio 142 milijuna eura, što je 900,90 eura po dionici, kao i 50 milijuna eura dokapitalizacije.

Vlada završetak prodaje udjela u Croatia osiguranju očekuje do kraja godine.

19. travanj 2024 09:34