Hrvatska
StoryEditor

Linić prebacio lopticu na Čavlović Smiljanec, Milanović razmatra podatke

05. Svibanj 2014.
Piše:
liderhrt

Ministar financija oglasio se na stranicama Ministarstva financija vrlo opširno, na dokumentu dugom četiri kartice, u kojem objašnjava kronologiju predstečajne nagodbe Spačve.

Tvrdi da nije bilo nezakonitosti oko Spačve te da je nezakonito postupala donedavna ravnateljica Porezne Nada Čavlović Smiljanec.

Linić navodi kako je Čavlović Smiljanec suprotno zakonom propisanom postupku naredila još jednu procjenu pročelnici Područnog Ureda Vukovar Lidiji Grgić. Procjena je napravljena na temelju njezinog usmenog zahtjeva. Grgić je od nadležne Ispostave Vinkovci zatražila procjenu nekretnine, a Josip Brgles, voditelj Odjela za utvrđivanje je nekretninu procijenio na na 15 eura po četvornome metru, što je puno manje nego što je dotad bila procijenjena.

- Uputio sam ravnateljicu, s obzirom da procjena Područnog ureda Vukovar odstupa od procjene vještaka, da učini novu procjenu jer sam ocijenio da možemo zbog eventualnih kriminalnih radnji pokrenuti postupak naknade štete od sudskog vještaka i revizora društva Spačva d.d. Smatram da je neodgovorno prozivanje svojih suradnika od strane gospođe Čavlović-Smiljanec za novi izbor sudskog vještaka, iz razloga što je za dodatnu procjenu bila osobno zadužena.

- Temeljem pristigle nove procjene ne nalazim elemenata prijevare i kriminalnih radnji, a to znači niti eventualnog zahtjeva za naknadu štete, navodi između ostalog Linić.

Cijeli dopis pročitajte ovdje

Iz Vlade je potvrđeno kako je Milanović zatražio od Linića očitovanje o predstečajnoj nagodbi Spačve. Također je priopćeno kako je danas i dobio traženo očitovanje te će razmotriti sve podatke iz ministrovog očitovanja kako bi imao cjelovitu informaciju o predstečajnoj nagodbi Spačve.

20. travanj 2024 09:10