Hrvatska
StoryEditor

Linić: Sudbinu Nadana Vidoševića treba odvojiti od subine Komore

18. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Biti u Europi i ići za izvozom u Europu bez Hrvatske gospodarske komore nije lako. Vlada gura gospodarsku diplomaciju, ali taj posao možemo uspješno raditi samo s HGK - kazao je ministar financija Slavko Linić.

U intervjuu za Večernji list Linić je istaknuo kako Komoru treba restrukturirati, a članovi samo odrediti koliki treba biti doprinos.- Sudbinu Nadana Vidoševića treba odvojiti od sudbine Komore, očekujem da pokrenu reformu institucije i definiraju doprinos koji neće biti loše prihvaćen - kazao je Linić.

Ministar je na pitanje o tome je li spreman gurati porez na nekretnine i po cijenu gubitka izbora odgovorio: - Interes Hrvatske ispred je interesa SDP-a, mi smo i u Vladi Ivice Račana do zadnjega provodili reforme i borili se, ali pojavio se lijepi Sanader, svašta obećao i pokupio birače. Karamarko nije tako lijep kao Sanader, a ni rejting mu nije značajan.-

Govoreći o očekivanjima Komisije, ministar je kazao kako je na Vladi da u iduće dvije godine definira reforme i iskaže koje efekte očekuje.- Treba nam racionalniji zdravstveni i obrazovni sustav, stabilizacija izdataka u socijalnoj politici - istaknuo je Linić.

25. travanj 2024 11:28