Hrvatska
StoryEditor

Linić u pismima objasnio svoju ulogu u Spačvi, Glavni odbor SDP-a tek nakon izbora

08. Svibanj 2014.
Piše:
liderhrt

Predsjedništvo SDP-a raspravljalo je o smjeni ministra financija Slavka Linića, a donijelo je zaključak da će se stranka u ovom trenutku potpuno okrenuti kampanji za europske izbore.

Izjavio je to nakon sjednice, koja je trajala tri sata, glavni tajnik stranke Igor Dragovan. Sve članove stranke Predsjedništvo je pozvalo da daju maksimalan doprinos u izbornoj kampanji, kako bi stranka ostvarila što bolji rezultat, rakao je te dodao kako će ‘vrlo vjerojatno‘ zasjedati i Glavni odbor stranke, no tek nakon izbora.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina novinarima nije želio otkriti što je govorio na sjednici. ‘Što sam imao reći rekao sam na Predsjedništvu stranke. Dogovor je da glavni tajnik stranke da izjavu, a koliko znam, dao ju je i to je sve što vam mogu reći‘, kazao je kratko Komadina po izlasku iz središnjice SDP-a.

Podsjetimo, prije početka sjednice Josip Leko je s prozora na Iblerovom trgu novinarima viknuo da će tražiti sjednicu Glavnog odbora SDP-a. Na pitanje kada bi se Glavni odbor trebao sastati, Leko je kratko odgovorio: ‘Dogovorit ćemo se‘. Glavni odbor je, po Statutu SDP-a, jedino stranačko tijelo ovlašteno sazvati izbornu konvenciju stranke. Izborna konvencija saziva se još i na zahtjev najmanje pet županijskih organizacija SDP-a.

Predsjednik primorsko-goranskog SDP-a Zlatko Komadina novinarima je ponovio kako se ne slaže s načinom na koji je Milanović smijenio Linića i da ne podupire Milanovića u toj odluci. ‘Smatram da general koji se olako rješava svojih časnika često na kraju ostane sam‘, kazao je Komadina. Suprotnog je stava član Predsjedništva Željko Jovanović, koji podržava premijerovu odluku, kao odluku mandatara. Novinarima je kazao kako je različitost mišljenja ‘snaga SDP-a‘.

Da je snaga SDP-a u različitim mišljenjima smatra i šef zagrebačke organizacije stranke Davor Bernardić. ‘SDP je tu zbog građana; u ovom trenutku je najbitnija stabilnost države i da što prije dobijemo ministra‘, rekao je Bernardić i poručio da će zagrebački SDP učiniti sve za stabilnost vlade pod SDP-ovim vodstvom.

Slavko Linić poslao je danas svim članovima predsjedništva tri pisma u kojima je objasnio svoju ulogu u predstečajnoj nagodbi tvrtke Spačve. Kako piše Večernji list, Linić im je poručio, neka im Milanović objasni zašto je dva mjeseca od njega skrivao podatke, zašto ga o tome nije izvijestio, te zašto premijer nije poduzeo potrebne mjere vezane uz slučaj Spačva.

20. travanj 2024 12:13