Hrvatska
StoryEditor

Linić vjeruje da je Ina iznimka

08. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić uoči sjednice Vlade ponovio je kako odluka o njegovom i imenovanju ministra financija Slavka Linića u Nadzorni odbor Ine još nije donesena.

Čačić ne dvoji da će njih dvojica biti imenovani, a on bi kao resorni potpredsjednik i ministar bio predsjednik, a Linić kao ministar član Nadzornog odbora. I on i Linić ističu da bi njihovo članstvo u NO Iine bilo izuzetak jer se radi o kompaniji u kojoj Hrvatska ima 44,75 posto vlasništva, i ‘u kojoj poziciju države i perspektive kompanije treba jasno definirati‘. Ministar Linić je na pitanje hoće li Ina doista biti jedina tvrtka s političarima u nadzornom odboru, odgovorio: Vjerujem da je to tako, ali to je pitanje za predsjednika vlade.

Boravak kreditne agencije Moody‘s novinari su iskoristili za pitanje očekuje li ministar financija isti kreditni rejting, kakav je dala i agencija Fitch.Linić je naglasio kako treba biti oprezan u ikakvim procjenama jer situacija u Hrvatskoj nije lagana, obveze su ogromne i ovo su prvi koraci u odgovornom vođenju fiskalne politike, napomenuo je Linić.

19. travanj 2024 10:23