Hrvatska
StoryEditor

Linić: Za problem Konstruktora su krivi njegovi vlasnici

10. Svibanj 2013.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da je problem splitskog Konstruktora trebao biti riješen još u travnju prošle godine, a za to što nije, po njegovom su mišljenju, krivi vlasnici Konstruktora.

Zagrebačka banka je u posljednjih 60 dana učinila ogroman napor i uspjela naći rješenje za ono za što se rješenje nije našlo cijelu prošlu godinu.

- To je razlog zbog kojeg je nagodba sklopljena i za Konstruktor bi mogli doći bolji dani -  kazao je Linić odgovarajući na pitanja novinara u Svetom Martinu na Muri, gdje sudjeluje na savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu.

- Žalosno je i uvijek treba pitati tko je kriv što je Konstruktor bio uzročnik zastoja u projektima cestogradnje, a to su njegovi vlasnici - istaknuo je Linić.

Dodao je kako se isto tako treba pitati koliko je truda izgubljeno jer ovo što je sada dogovoreno trebalo se dogoditi u travnju prošle godine.

To po njegovoj ocjeni pokazuje da ima neodgovornih vlasnika, a pogotovo direktora koji su krivi za sve.

Linić kaže da hrvatske tvrtke pokazuju interes da preuzmu dio od banaka i Vlade.

Na pitanje u kojem bi se razdoblju država mogla riješiti udjela u Konstruktoru, odgovorio je kako vjeruje da će to biti u roku mjesec dana te da ne može reći unaprijed kome će pripasti taj udjel.

Vjerovnici splitskog Konstruktora na jučerašnjem su ročištu u predstečajnoj nagodbi prihvatili plan financijskog restrukturiranja koji toj građevinskoj tvrtci daje šansu za opstanak. Najveći vjerovnici su banke i država koji bi, po okončanju predstečajne nagodbe, trebali postati vlasnici Konstruktora.

Ni Linić ni potpredsjednik Vlade Branko Grčić nisu željeli komentirati današnje potpisivanje kolektivnog ugovora u Ini.

19. travanj 2024 08:32