Hrvatska
StoryEditor

‘Linića čuvam kao malo vode na dlanu‘

22. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova se na predstavljanju aktivnosti Centra izvrsnosti osvrnula na ideju kolege ministra financija Slavka Linića o smanjenju minusa na tekućim računima građana.

-Ne znam zašto je izišao s tom idejom, valjda je htio da čuti glas javnosti, ali ne razgovaramo o tome u Vladi, niti u operativnom smislu ni na kojoj razini. To je samo jedna ideja koja nije na razini realizacije- istaknula je Vesna Pusić za RTL te iznijela svoj osobni stav o tom pitanju.

-Država ne smije tretirati građane kao malodobne i maloumne. Dakle, građani odlučuju, imaju svoju automoniju odlučivanja i privatnosti koja je nedodirljiva. Banke su poslovni subjekt koji procjenjuju rizike na tržištu i u skladu s time određuju svoju poslovnu politiku- dodala je ministrica vanjskih i europskih poslova.

Na pitanje ima li sukoba u koaliciji, Pusić je odgovorila da nema nikakvog sukoba među ministrima HNS-a i SDP-a.

-Rijetko koja koalicija u Europi funkcionira na ovako kvalitetan način. Bez Linića ne bi imali završene granične prijelaze na vrijeme, do čega mi je vrlo stalo. Tu ga čuvam kao malo vode na dlanu. Dakle, nema nikakvih problema u koaliciji- zaključila je prva potpredsjednica Vlade.

25. travanj 2024 08:16