Hrvatska
StoryEditor

Ljubo Jurčić osnovao stranku ‘Novi val-stranka razvoja‘

05. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Bivši ministar gospodarstva i SDP-ov premijerski kandidat Ljubo Jurčić danas je osnovao novu političku stranku - ‘Novi val-stranka razvoja‘, kojoj se pridružio i dosad nezavisni saborski zastupnik Jakša Baloević, čime je ta stranka postala parlamentarnom.

Hrvatska je u puno boljoj situaciji nego što se to nastoji prikazati i nema ni jednog razloga da bude u krizi, osim pogrešne politike, ustvrdio je Jurčić, pred oko 120 osnivača stranke, na osnivačkoj skupštini u Novinarskom domu.

Objasnio je da Hrvatska ima bogate resurse u poljoprivredi i energetici, ali da političari te resurse ne znaju usmjeriti izlasku iz krize. Mnogi političari pričaju da ulažu mnogo napora, no to ne znači da će i uspjeti, jer je za uspjeh potrebno znanje. Efikasnost politike ne procjenjuje se prema nečijim dobrim namjerama i željama nego prema rezultatima, kazao je Jurčić te dodao da Hrvatska država i narod ne smiju biti taoci neke stranke ili nečijeg karaktera.

Prednost Hrvatske vidi u činjenici da je proteklih godina zaustavljena negativna platna bilanca, preko leđa građana, koji su u krizi bili prisiljeni manje trošiti, tako da Hrvatska već dvije godine proizvodi više nego što troši.

Politiku rezova smatra lošom. Takva politika više liči na politiku blagajnika u poduzeću koji samo vrišti kako nema novca ili politiku stečajnog upravitelja koja vodi ka likvidaciji, rekao je Jurčić.

Protivi se i ideji velikih državnih ulaganja u infrastrukturu. Mi u sljedećih nekoliko godina ni jednu kunu ne smijemo investirati u infrastrukturu, nego isključivo u proizvodnju, i to finalnih proizvoda, kazao je Jurčić, najavivši da će njegova stranka u idućem razdoblju istražiti potencijale u industriji, kako bi vidjela gdje se može povećati izvoz.

Za svoju stranku kazao je da je stranka čistog centra, koja je malo lijevije kad je u pitanju gospodarska politika, a malo desnije po zaštiti nacionalnog identiteta.

04. svibanj 2024 13:07