Hrvatska
StoryEditor

Lorencin i Flego za razvoj biciklističkog turizma

25. Studeni 2013.

Ministar turizma Darko Lorencin i istarski župan Valter Flego danas su u Motovunu najavili osnivanje projekta Istra Bike DMC (Destination management Company), tvrtke koja će biti realizirana po modelu javno-privatnog partnerstva, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj, odnosno prvo javno-privatno partnerstvo koje se bavi razvojem jednog specifičnog proizvoda.

U Istra Bike DMC uključeni su Istarska županija, turističke zajednice te hotelijeri, a za sada će DMC djelovati u sklopu IRTA-e (Istarska razvojna turistička agencija).

Ustvrdivši kako je biciklistički turizam jedan od ključnih proizvoda strategije razvoja hrvatskog turizma, ministar Lorencin je ustvrdio kako je taj aspekt turizma kod nas prepoznat tek zadnjih petnaestak godina.

"Došlo je vrijeme da se biciklistički turizam podigne na višu razinu i profesionalizira jer postoje velike mogućnosti i potencijal za daljnji razvoj", kazao je Lorencin.

Potrebna je, kako je istaknuo, standardizacija i prilagodba, a od iznimne je važnosti i što imamo dodatnu mogućnost za financiranje biciklističke infrastrukture kroz europske fondove.

Istarski župan Valter Flego naglasio je kako se u Istri prepoznalo da nedostaju atrakcije koje su nužne za razvoj predsezone i posezone.

"Idealna smo destinacija za razvoj bike turizma. To su gosti veće platežne moći, a prostora za razvoj predsezone i posezone svakako imamo", rekao je Flego.

Trenutno se u Istri bilježi 250 tisuća noćenja gostiju kojima je glavni motiv dolazaka bike turizam. Cilj je kroz dvije godine udvostručiti njihov broj, kazao je Flego.

08. svibanj 2024 19:06