Hrvatska
StoryEditor

Lorencin u Francuskoj predstavlja mogućnosti za ulaganje u hrvatski turizam

25. Kolovoz 2015.

Ministar turizma Darko Lorencin do kraja ovoga tjedna boravit će u radnom posjetu Francuskoj gdje će posjetiti pokrajine Champagne Ardene i Poitou-Charentes te Pariz, izvijestili su u utorak iz Ministarstva turizma.

Tijekom boravka u Francuskoj Lorencin će prvo obići pokrajinu Poitou-Charentes, gdje će se susresti i s gradonačelnikom grada Cognaca Michelom Gourinchasom, a sve s ciljem dogovaranja suradnje na području turističkog proizvoda eno–gastronomije između Hrvatske i francuskih pokrajina.

Potom će sa suradnicima u Pariz, gdje će se sastati s francuskim državnim tajnikom za turizam u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodnog razvoja Matthiasom Feklom te turističkim i prijevozničkim tvrtkama u okviru MEDEF-a (The Mouvement des entreprises de France), najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj, kojima će predstaviti mogućnosti za ulaganje u turistički sektor Hrvatske.

 Nakon Pariza Lorencin će posjetiti pokrajinu Champagne-Ardenne, gdje će održati niz sastanaka vezanih uz suradnju na području eno-gastro turizma, a u petak će sudjelovati na otvorenju sajma Foire de Chalons u prisustvu francuskog premijera Manuelsa Vallsa.

 Na tom sajmu Hrvatska i Istarska županija imaju svoj štand, kojeg će posjetiti i visoki uzvanici, među kojima i predsjednik županijske skupštine Champagne Adenne Vincent Perrino te direktorica TZ Champagne Ardenne Laurence Prevolt.

 U Francuskoj će ministar promovirati i hrvatsku turističku ponudu, koja je u prvih sedam mjeseci ove godine privukla 230 tisuća francuskih turista ili 3,4 posto više nego prošle godine, dok su s 860 tisuća noćenja u porastu od 2 posto.

25. travanj 2024 01:26